Hi POWERVROUW!

Van dromen naar doen! omdat het KANN!

Soms kom je op zo’n moment in je leven dat die ene vraag weer eens opborrelt ‘wat wil ik nu met mijn leven’. Je vraagt je af of je waar je nu staat, wel okay is. Moet ik ergens een afslag nemen, mis ik iets? Of moet ik gewoon dankbaar zijn met wat ik heb?

Je vinkt al je to-do dingen af die dagelijks voorbij komen, zowel thuis als op het werk. De kinderen vragen veel aandacht en je wilt er graag voor hen zijn, ondertussen wil je ook een leuke relatie, afspreken met vriendinnen en aandacht hebben voor anderen, ouders, familie, buren, etc. Je zit in heel veel rollen en hebt een flink aantal ballen hoog te houden maar ondertussen heb je het gevoel jezelf wat kwijt te zijn. Want is dit wel wat ik wil met mijn leven? En als dit het niet is, hoe kom ik er dan achter wat het dan wel is?

Om op zoek te gaan naar de POWER in JOU, kun je bezig met een aantal vragen:

Energie

Waar krijg je energie van? Wat zijn dingen die je zo leuk vindt om te doen en die je makkelijk af gaan en je de tijd ook een beetje vergeet (je zit dan in FLOW). Een hele makkelijke oefening hiervoor is je agenda erbij te pakken. Je kunt alles markeren of een +/- lijstje maken. De bedoeling is dat je kritisch gaat kijken naar de activiteiten die jou energie hebben opgeleverd afgelopen week en daarmee ga je stiekem ook kritisch kijken naar de activiteiten die jou energie hebben gekost.

Bij ENERGIE mag de focus nog even liggen op de dingen wat jouw energie heeft opgeleverd, hier ga je van op aan, daar wil je meer van!

Kernwaarden

Waar sta je voor, wat vindt jij ongelofelijk belangrijk in het leven?

Voorbeelden van KERNWAARDEN zijn; ‘vrijheid, avontuur, plezier, liefde, respect, eerlijkheid, trouw, gelijkheid, ontwikkeling/groei, humor, etc.

KERNWAARDEN kunnen jou enorm helpen in het maken van keuzes. Als je eenmaal goed duidelijk hebt wat je kernwaarden zijn, hoef je de keuze er alleen nog maar naast te leggen, past het erin? Dan kun je ‘ja’ geven op die keuze, past het er niet in, dan past het dus ook niet bij jou.

Het mag minder!

Wat zou je wel wat minder willen in je leven? Goed… sommige dingen horen een beetje bij het leven, de was bijvoorbeeld die nooit ophoudt, eten bereiden of inkopen, etc.

Maar ben je bijvoorbeeld veel tijd kwijt aan huishouden en vind je dit eigenlijk verschrikkelijk (energie-vreter)? Dan is het goed eens na te denken of je iemand kunt vragen om te komen schoonmaken. Zit jij vaak in (lange) vergaderingen wat jou veel energie kost? Dan is het goed kritisch te kijken naar wat die vergaderingen opleveren. Of het nodig is dat jij hier volledig bij aanwezig bent? Of  kun je het ook af met notulen lezen of invoegen voor een aantal minuten, of nog drastischer, hoor je nog wel in deze baan? Ga jij eindeloos koffiedates inplannen met die ene buurvrouw die jou eigenlijk veel energie kost, dan is het goed geen nieuwe afspraak te plannen of deze afspraken te minderen.

In deze oefening kun je ook nog even het lijstje van je ENERGIE erbij pakken: Als er weinig bij de +energie komt en het merendeel bij de -energie beland, heb je een besluit te nemen. Waar wil je mee stoppen? Meld jij je af voor die ene commissiegroep waarin je zit, of besluit je te stoppen met al die koffiedates waar je gesloopt van terug komt. Of heb je zelfs te besluiten dat je iets in je werk anders hebt in te richten. Jij bepaalt!

Patronen

Wat zijn patronen in jouw leven, die de aandacht vragen? Vaak zijn dit vaardigheden, eigenschappen, dingen die je doet of hoe jij in het leven staat, die voortkomen uit het verleden. Het kan bijvoorbeeld zijn dat jij erg de neiging hebt om altijd maar aan het werk te willen zijn, altijd met iets bezig te willen zijn, niet goed je ontspanning kunnen pakken en al helemaal niet ‘niets’ kunnen doen. Dan is dit mogelijk iets wat je moeder zo heeft voortgeleefd. Je hebt vanuit huis vast meegekregen dat je met hard werken er echt wel komt. Niets ergs aan dit patroon, de vraag is alleen, helpt het jou?

Een lesje PATRONEN doorbreken is een hardnekkig lesje, hier geldt zeker de slogan ‘aanleren is makkelijker dan afleren’, maar niets in onmogelijk!

Je hebt met deze vragen en oefeningen duidelijk waar je staat en wat je een beetje anders wil? Tijd om bezig te gaan met de POWER in JOU!! De eerste stap is gezet. Je wilt verandering, je wilt meer de focus op jezelf leggen! SUPER!! Je gaat verschil maken voor jezelf, voor je partner, je kinderen, je werk en je omgeving.

Ben jij klaar voor de volgende stap? Dan is de ‘droom naar doen’ training (voorheen powervrouw training) mogelijk wat voor jou! Wij zullen jou, samen met andere vrouwen die mee doen aan de training, meenemen in deze stappen. Je krijgt:
– meer inzicht in jou kernwaarden;
– meer inzicht in patronen;
– we gaan stappen zetten in hoe jij meer je eigen leven kan leiden.
– minder stressmeer geluk!
– Met meer lef op weg!

Kijk op onze diensten pagina voor meer info/ tarieven. 

 

Meld je hier aan voor de “dromen naar doen”- training (voorheen powervrouw-training)!

Zeg jij JA, ik KANN! erbij zijn!

Op maandag avond 11 & 25 maart, 6 & 22 april.

De avonden vinden plaats op onze KANN! locatie in Schalkhaar van 19:30 tot 21:30 uur (inloop vanaf 19:15 uur). 

De financiële investering is 129,- voor 4 avonden, inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers.

    Wil je in de toekomst meer van onze blogs lezen, vergeet dan niet om onze socials te volgen. (zie onderaan onze website waar je ons kan vinden) Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.